Használt laptop vásárlás

használt laptop választás
Vásárolj használt noteszgépet garanciával – felújított Asus laptopok

Hordozható számítógép (ilyen a laptop-notebook, a tablet, a netbook, az ultrabook stb.) vásárlása előtt felmerül, hogy pontosan milyen mobil hardware eszközt szerezzünk be. Mi legyen a laptopunk hardveres felszereltsége, majd pedig, ha megvan az elképzelt konfiguráció, akkor milyen szoftverek telepítsünk, melyik lenne a legjobb operációs rendszer, internetes böngésző, szövegszerkesztő, zenelejátszó és képnézegető program. A feltett kérdésekre nem adható olyan válasz, amely minden felhasználóra érvényes, hiszen a lehetőségek és igények függvényében kell döntést hoznunk. Mielőtt akár vadonatúj, akár használt laptopot veszünk, a külső tényezők előtt érdemes megvizsgálni a saját belső világunkat, nevezetesen:

Milyen laptopot vásároljak?

 • Mekkora az a pénzkeret, amiből gazdálkodhatunk gépvásárlásnál
 • Mire akarjuk használni a táskagépet
  • csak munkára (milyen programok használatával?)
  • csak internetezésre
  • főleg ímélezésre, fecebookozásra, skype-olásra
  • főleg játékra, filmnézésre, zenehallgatásra, képek rendezésére
  • a fentiek kombinációi
 • Főleg otthon, főleg a munkahelyünkön / azonos mértékben
 • Mindig is mindenütt: sokszor fogom szállítani, magammal vinni
 • Milyen gyakran és mennyi ideig fogjuk bekapcsolva tartani a gépet
 • Fogja-e más is használni a családból

Ezek függvényében kell igényeket támasztanunk az alkatrészek teherbírását, a kijelző paramétereit vagy az akkumulátor élettartamát, a mobil PC teljesítményét és terhelhetőségét illetően.

Kellően nagy választékot itt találunk, ha a vásárlást használt laptop webáruházban kívánjuk lebonyolítani.

Fontos: fenntarthatósági szempontból környezettudatos döntésnek számít a használtcikk-vásárlás.

Új vagy használt laptop vásárlási hibák

használt notebook vásárlás
Használt notebook vásárlása, DELL BP

Akár gyári új, akár használt laptop vásárlásakor kerüljük a tipikus hibákat. Például ne feltétlenül a legolcsóbb modellt válasszuk, mert az olcsó mobil számítógép ugyan nem terheli meg a pénztárcánkat, de valószínűleg nem teljesíti majd tökéletesen azokat a feladatokat, amire szükséged van.

Ne a legolcsóbbat válaszd, de  ne vásárolj olyan gépet sem, amit nem tudsz megengedni magadnak, maradj a reális keretek között. Nem biztos, hogy a rendelkezésre álló legmagasabb notebook kijelző felbontás választása okos dolog, sok más szempont mellett a laptop akkumulátor élettartamát is negatívan érinti a nagy felbontás.

 • Notebook akku Dell és más mobil számítógépekbe

De persze ha filmeket szeretnék nézni HD minőségben vagy a videó játékok grafikáját akarod élvezni, akkor ne takarékoskodj a monitor árán. Ez is egy szolgáltatás: Számtech Budapest Marketing.

Laptop vásárlás előtt figyelj az ár / érték arányra

 • Budapesti notebook szervizben használt laptop vásárlás garanciával
 • Olcsó Asus, Dell, Apple notebook választás Budapest – kedvező árak

Érdemes megvizsgálni használt laptop megvásárlása előtt sok egyéb mellett  az érintőpad érzékenységét vagy a képernyő láthatóságát nappali fényben. A klaviatúra érzékenysége, az érintésre működő egér gyorsasága, a beépített kamera és mikrofon, és a számtalan más külső eszköz csatlakoztatásának lehetősége a laptopot univerzális eszközzé teszi, éppen ezért használt notebook vásárlás előtt figyelj az ár / érték arányra és tüzetesen ellenőrizd a notebook alkatrészeit: cserélhető akkumulátor, LCD kijelző, magyar laptop billentyűzet.

%d blogger ezt szereti: